Noutăți 

Al zecelea TESZT începe cu o coproducție internațională

Schilling Árpád și echipa „EXIT” tratează tema imigranților-emigranți

Duminică va începe ediția a zecea a Festivalului Euroregional de Teatru TESZT. Printre cele mai importante obiective ale TESZT-ului se numără schimbul cultural între artiștii și teatrele din regiune și sprijinirea colaborării artistice. În acest context s-a născut și spectacolul de deschidere al festivalului de anul acesta, „EXIT”, o producție comună a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad și а Teatrului Național din Sombor. Regizorul spectacolului este Schilling Árpád, care a fost prezent și anul trecut în programul TESZT-ului cu producția „Ziua mâniei”.

Discuții tematice și alte spectacole suplimentare la festivalul TESZT

La sfârșitul săptămânii viitoare începe cea de-a zecea ediție a festivalului TESZT, față de care interesul publicului este mai mare ca oricând. De aceea, programul festivalului va include încă două reprezentații suplimentare: spectacolele EXIT și De ziua lui Kálmán vor avea câte două reprezentații.

Reprezentații suplimentare la TESZT

TESZT se apropie cu pași repezi, pregătirile sunt în plină desfășurare, iar biletele se vând cu repeziciune. Unele dintre spectacolele de studio se joacă deja cu casa închisă, dar, cum cererea este mare, organizatorii au programat reprezentații suplimentare pentru câteva dintre spectacole.

TESZT caută voluntari

Ești pasionat de teatru? Îți place să cunoști oameni noi? Vorbești engleza și ți-ai dori să te pui la încercare într-un context internațional? Dacă vrei să arunci o privire în culisele unui festival internațional și te recunoști în cele scrise mai sus, înscrie-te ca voluntar la festivalul TESZT!

Do yourself a favour! / Fă-ți o favoare! – atelier pentru realizarea de performance-uri solo, condus de Ivo Dimcev, în cadrul festivalului TESZT

Coregraful și performerul bulgar Ivo Dimcev, unul dintre invitații care revin la TESZT, este cunoscut pentru spargerea tabuurilor, în spectacolele sale provocatoare, curajoase din perspectiva abordării corporalității. În vreme ce munca lui Dimcev înglobează performance, dans, teatru și arte vizuale, enorma muzicalitate și remarcabilul său talent vocal se află în centrul producțiilor pe care le semnează. Publicul festivalului va avea șansa de a-l asculta pe celebrul performer în data de 28 mai, în concertul de închidere a festivalului TESZT, când va interpreta Songs from My Shows, în care va prezenta cântece din performance-urile sale de peste ani.

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com