Noutăți 

COLL[AGE] - vernisaj expoziție Benedek Levente

Benedek Levente, artist plastic. Este de zece ani graficianul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely" și al Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara (TESZT). Ultima sa expoziție a avut loc în urmă cu nouă ani.
 

Colectionează de cincisprezece ani afișe, flyere, brățări, stickere, fotografii, bilete de teatru și de concert. Toate amintirile tipărite care îi ies în cale și cu care are o anumită legătură. În ultimul an și jumătate le-a folosit pentru a crea colaje.

Atelier de actorie cu Vito Weis & Uroš Kaurin la TESZT – Fii propriul tău erou!

Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT organizează în perioada 22-25 mai un atelier gratuit pentru tineri actori și studenți la actorie, coordonat de actorii Vito Weis și Uroš Kaurin. Cei doi  actori din Maribor au câștigat deja cel mai important premiu pentru tineri actori în Slovenia – Premiul Borštnik, iar activitatea lor include colaborări cu regizori celebri precum: Bojan Jablanovec, Oliver Frljić sau Jernej Lorenci.

Selectia ediției 2019 a Festivalului TESZT

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara va organiza în 19-26 mai 2019 o nouă ediție a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, evenimentul care coagulează cele mai bune spectacole din regiune, dar și din restul Europei. Mai mult de jumătate din spectacolele din acest an au fost alese în urma apelului deschis lansat de festival pentru înscrierea producțiilor noi din Europa de Est și Balcani.

Am început selecția spectacolelor pentru TESZT 2019

În ultima lună am primit peste 100 de propuneri de spectacole din Balcani și Europa de Est pentru ediția 2019 a TESZT. Echipa TESZT va evalua propunerile și îi va contacta pe artiștii selectați înainte de 15 februarie 2019. În afara spectacolelor alese prin apelul deschis, programul final va include și alți artiști ale căror estetici și subiecte propuse se încadrează în profilul festivalul. A douăsprezecea ediție TESZT va avea loc între 19-26 mai 2019.

Ciprian Marinescu va fi curatorul TESZT 2019

Ciprian Marinescu este jurnalist, manager cultural și traducător de piese de teatru din germană în română și viceversa. Trăiește între Germania, România și, mai nou, Mexic. În ultimii 15 ani a inițiat și desfășurat o serie de colaborări și festivaluri în domeniile teatrului și dansului contemporan în / între România și Germania.

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com