Noutăți 

Discuții tematice și alte spectacole suplimentare la festivalul TESZT

La sfârșitul săptămânii viitoare începe cea de-a zecea ediție a festivalului TESZT, față de care interesul publicului este mai mare ca oricând. De aceea, programul festivalului va include încă două reprezentații suplimentare: spectacolele EXIT și De ziua lui Kálmán vor avea câte două reprezentații.
 

Spectacolul EXIT, cel care deschide festivalul anul acesta, este cea mai recentă premieră a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, coproducție cu Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad și Teatrul Național din Sombor, montată de Schilling Árpád. Premiera, programată pe data de 21 mai, de la ora 20.00, se joacă cu casa închisă, dar cei care nu au mai găsit bilete la premieră au șansa de a viziona avanpremiera spectacolului, în data de 20 mai, de la ora 20.00. Biletele se vând cu preț de premieră.
 

Două reprezentații va avea și spectacolul De ziua lui Kálmán (Látókép Ensemble, Budapesta), cea mai recentă premieră a lui Hajdu Szabolcs. Pe lângă reprezentația din data de 26 mai de la ora 17.00, organizatorii au mai programat spectacolul în aceeași zi, de la ora 15.00, în Sala Mare a Teatrului.
 

Vă atragem atenția că programul festivalului a mai fost suplimentat o dată în cazul altor trei producții: spectacolul lui David Schwartz, Voi n-ați văzut nimic! este programat și de la ora 19.00, în data de 23 mai, producția ONE a Lisei Verbelen va fi jucată și de la ora 15.00, în data de 26 mai, iar în data de 28 mai, de la ora 20.30, cei interesați pot viziona cea de-a doua reprezentație a spectacolului În timp ce citești acest titlu, noi vorbim despre tine, montat de Kelemen Kristóf.
 

În cadrul TESZT-ului vă așteptăm la două discuții tematice cu participarea artiștilor invitați. Tema primei discuții va fi responsabilitatea socială a artiștilor, iar creatorii care vor participa sunt: Gianina Cărbunariu, Maja Pelević, Olga Dimitrijević, Pau Palacios, Schilling Árpád și Urbán András. Moderatoarea discuției va fi Tompa Andrea, scriitoare și critic de teatru. Discuția se va desfășura în limba engleză și va avea loc în data de 22 mai, de la ora 10.00, în foaierul Teatrului. Dacă este necesar, organizatorii asigură traducere simultană.
 

Tema celei de-a doua discuții va fi subiectivitatea în teatru. Cei interesați se pot întâlni cu artiștii care în cadrul TESZT-ului de anul acesta prezintă cele mai intime spectacole, în anumite cazuri numai cu un singur spectator: Dudás Gergely, Harry Giles, Janek Turkowski, Jo Bannon, Maria Lucia Cruz Correia, Nita Adelina și Xavier Bobés. Moderatorul discuției va fi dramaturgul Dino Pešut. Discuția se va desfășura în limba engleză și va avea loc în data de 24 mai, de la ora 10.00,  în foaierul Teatrului. Dacă este necesar, organizatorii asigură traducere simultană. Cei care, deși sunt interesați de discuțiile tematice, nu au posibilitatea de a fi prezenți la locul desfășurării, vor putea urmări discuțiile live accesând site-ul HowIRound.
 

Mai multe informații legat de festival găsiți pe site-ul www.teszt.ro și pe pagina de Facebook a festivalului. Vă așteptăm cu drag la TESZT!

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com