Blog 

Lacul lebedelor revăzut

Un spectacol puternic care abordează corectitudinea politică din prisma limitărilor, a iritării și a absurdității pe care le aduce cu sine.

Cap de afiș

Îmi este greu să scriu despre un spectacol de dans contemporan, căci am văzut atât de puține de acest gen și nu am termen de comparație! Nu a fost greu să mă prind, în schimb, cu ochiul meu neavizat din spatele sălii, că am văzut o trupă serioasă – Compania de dans Cie Malka din Franța.

Swan Lake Revisited

Aflat la cea de-a treia colaborare cu echipa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, regizorul Kokan Mladenović aduce la rampă un alt spectacol de succes, de data aceasta îmbinând baletul clasic și musicalul într-o manieră… postmodernă: Lacul lebedelor revăzut. 

Plié, tendu, joc de glezne

Nu cred că am știut niciodată povestea din Lacul Lebedelor. Nu e chiar genul meu. Singurii care mă pot convinge să merg la așa ceva au făcut-o, așa că iată-mă căscând ochii spre ceva lebedoaie vorbitoare de maghiară, înțolite cu tutu-ul de duminică și care, în loc să fie suave și plate (și la minte, și la piept), fac pe deșteptele pe scenă, vorbind în activisme de Facebook și făcând filozofie de pahar.

Mai avem nevoie de lebede?

Orice poveste, personaj sau metaforă poate reprezenta o posibilă insultă pentru un anumit grup de oameni. Pentru a putea evita conflictele, ar trebui să fim politically corect, cu alte cuvinte… să ne îngrădim în mod conștient, pentru a nu-i deranja pe ceilalți. Însă este politically corectness-ul răspunsul unei lumi mai bune? Conformarea la noile restricții sociale include renunțarea la basme și acceptarea că noi suntem călăii lebedelor.


Workshop de colaje cu Benedek Levente


Benedek Levente lucrează în continuare la lucrările care pot fi oricând încadrate în expoziția COLL[AGE] - și vă invită să contribuiți cu propriile materiale - afișe, flyere, bilete de tren, film sau teatru, fotografii etc. bucățele de momente păstrate cu atenție în sertarul clipelor care au contat. 

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com