Blog 

Workshopul workshopurilor

Am luat parte la SPECTACOLUL SPECTACOLELOR, interpretat și regizat de Uroš Kaurin și Vito Weis, după ce am avut ocazia să particip la WORKSHOPUL WORKSHOPURILOR, coordonat de către cei doi actori. „Să nu încercați să păreți mai deștepți decât sunteți”, spuneau aceștia în prima zi, dându-ne de înțeles că își doresc de la noi sinceritate. „Și trebuie să fiți ambițioși! Dar nu în sensul Wall Street, ci în sensul bun, productiv!” fusese cel de-al doilea îndemn al lor.

Macbeth, the show of all shows

Am ieșit la pauză extrem de entuziasmat. Urma să îl avertizez pe Kennedy, să urmăresc prima aterizare pe Lună și să-l văd pe Hendrix live la Woodstock, înconjurat de ceea ce urma să fie marea mea familie de oameni ai naturii, ai LSD-ului, ai mișcării eliberării sexuale de sub jugul moralist al secolelor.

Până la capăt!

Am înțeles Hero 2.0 – Spectacolul Spectacolelor, regizat și interpretat de Uroš Kaurin și Vito Weis ca fiind un manifest împotriva unui teatru demodat, ipocrit și forțat. Asemenea manifeste ar putea convinge pe oricine să semneze petița (care o fi ea), căci a fost de-o ironie maximă, un amuzament dus la extrem, o joacă nestăpânită demnă de invidiat.

Bagdad-rampă de lansare

Condiția artistului în societate e un subiect turbulent chiar dacă ai plecat de la cele mai optime premise: bărbat, alb, Europa de Vest, hetero, înalt, frumos, talentat. Puteți așeza epitetele în ce ordine vreți voi, dar pe primele patru să le lăsați exact așa.

Cap de afiș - un întreg arsenal

Comentariul ce vizează o reprezentație de dans e mai dificil de realizat decât un comentariu pe marginea unui spectacol de teatru clasic. Asta pentru că scheletul ansamblului se schimbă puțin, totul ne apare mai degrabă abstract, reprezentativ și fără un fir narativ. Cu toate astea nu e greu de diferențiat un spectacol reușit.


Workshop de colaje cu Benedek Levente


Benedek Levente lucrează în continuare la lucrările care pot fi oricând încadrate în expoziția COLL[AGE] - și vă invită să contribuiți cu propriile materiale - afișe, flyere, bilete de tren, film sau teatru, fotografii etc. bucățele de momente păstrate cu atenție în sertarul clipelor care au contat. 

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com