Blog 

Oare cea mai mare nebunie e să ai încredere?

Ultimul spectacol din Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara, Henric al IV-lea a smuls ropote de aplauze din partea spectatorilor.  

Ochiul nu suportă realitatea

Nu zeii fac legea. Oamenii se joacă de-a regii și împărații, iar când puterea se află în mâinile lor, uită de cei din jur. Suveranii trăiesc bine. Dar supușii? Vine un moment în viață când suntem obligați să luăm decizii importante. Despre astfel de decizii ne vorbește Antigona.

Adâncime filosofică sau vizorism cu sânge în instalație?

Cine sunt băieții lui Medeea? Șase curajoși care descriu simplitatea bărbatului în toate epocile omenirii. Un teribilist cu voință sexuală exacerbată, dar potență invers-proporțională, care se învârte în jurul femeii lui (dispărute destul de rapid), a sexului propriu, a admiratorilor și pizmuitorilor săi.  Deprimat și semi-profund. Șase personaje care ne-au trecut foarte elaborat, dar totuși cu o naturalețe frumoasă, prin frustrările și ambițiile unor macho men cu veleități artistico-vitejești. Mi-a plăcut foarte mult jocul și tăria și siguranța lor că fac un spectacol bun. S-a văzut!

Unde s-a dus Dumnezeu?

Doi bărbații cu vieți diferite, cu povești diferite, dar născuți în același loc ne povestesc acum cum a fost atunci în Bagdad. Un creator de teatru și un scriitor înșiră povești de viață în două planuri. Total diferite, dar asemănătoare.

Bagdad: pe teren minat

Ce este Bagdadul? Ce a fost Bagdadul? Aseară a fost orașul nostru pentru câteva zeci de minute, am fost acolo.Workshop de colaje cu Benedek Levente


Benedek Levente lucrează în continuare la lucrările care pot fi oricând încadrate în expoziția COLL[AGE] - și vă invită să contribuiți cu propriile materiale - afișe, flyere, bilete de tren, film sau teatru, fotografii etc. bucățele de momente păstrate cu atenție în sertarul clipelor care au contat. 

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com