Blog 

Adâncime filosofică sau vizorism cu sânge în instalație?

Cine sunt băieții lui Medeea? Șase curajoși care descriu simplitatea bărbatului în toate epocile omenirii. Un teribilist cu voință sexuală exacerbată, dar potență invers-proporțională, care se învârte în jurul femeii lui (dispărute destul de rapid), a sexului propriu, a admiratorilor și pizmuitorilor săi.  Deprimat și semi-profund. Șase personaje care ne-au trecut foarte elaborat, dar totuși cu o naturalețe frumoasă, prin frustrările și ambițiile unor macho men cu veleități artistico-vitejești. Mi-a plăcut foarte mult jocul și tăria și siguranța lor că fac un spectacol bun. S-a văzut!
 

M-au impresionat în mod special incursiunile în mitologia greacă, pe baza textelor din Medeea de Euripide. Au fost intense, au creat o atmosferă care nu te lăsa să ieși din film, prin muzică, joc actoricesc, costume și decor. Bravo tuturor! Iar povestea modernă, care pentru mine a fost doar un însoțitor și o scuză pentru adevărata Medeea a fost suficient de amuzantă, scurtă și aprigă pentru a păstra atenția la cote maxime. Părea că textul elitist din tragedia greacă antică este de fapt la același nivel cu bârfa și articulațiile cvasi-scălămbăite ale băietanilor din birt. Dar mai exotică. Sau invers? Căci de fapt, literatura e tot un fel de bârfă. Doar că mai elaborată.
 

Abordarea temei induce meditație, extrem de multe idei pe care trebuie doar să întinzi mâna și să le apuci. Sau nu! Spectacolul putea fi privit la modul cel mai profund sau la modul cel mai amuzat și superficial cu putință. Plăcea la fel de tare. 

 

Carmen Tărniceru

Workshop de colaje cu Benedek Levente


Benedek Levente lucrează în continuare la lucrările care pot fi oricând încadrate în expoziția COLL[AGE] - și vă invită să contribuiți cu propriile materiale - afișe, flyere, bilete de tren, film sau teatru, fotografii etc. bucățele de momente păstrate cu atenție în sertarul clipelor care au contat. 

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com