Blog 

Ez egy figyelemfelkeltő cím, amely a Hős 2.0 – az előadások előadására hívja fel a figyelmet

Egy hosszú cím, rövid alcímmel

Szakács Kincső

 

Ez az eszmefuttatások eszmefuttatása. Lesz benne ugráló gondolatmenet, illetve érthetetlen megfogalmazás, amely a szöveg művészi értékét hivatott támogatni.
 

Lehetne ez a kritikák kritikája is, hiszen mit ér egy monológ vagy egy főszerep, ha senki sem látja, ha nem ír róla a kritikus?
 

De nem vagyok kritikus, ezért nem fogok olyan szavakat használni, hogy alakítás, technika, kontextus, színész. Na, jó, a színészt használni fogom, sőt, használhatnám csak azt. Vagy helyette inkább azt, hogy ember. Ember! (ez például egy zavaros felkiáltás, nem egyértelmű, hogy mire gondolt a szerző)
 

Két ember, férfi, a teljes kiszolgáltatottságban, tetőtől talpig meztelenül. Persze, ezt csak addig gondoljuk így, amíg rá nem jövünk, hogy inkább mi vagyunk kiszolgáltatott helyzetben. Lazán elcsevegnek a sikerről, a fiatalkorukról, a saját gyerekeikről, mi viszont egy idő után már nem tudunk közömbösek maradni. Ugrálnak az érzések között, s ugrálunk mi is velük, a szánk lentről fel és fentről le görbül. Ők csak mondják és mondják, mi pedig átérezzük mindazt, amit elmondanak. Még akkor is, ha néhányunk nem tudhatja, hogy milyen nem megkapni a főszerepet. Én például nem tudom, milyen érzés, de vannak más kudarcélményeim. Például itt ez a szöveg: egyértelműen nem a legjobb. De visszaolvasva mégis van benne valami. Csak folyton elakadok. Akkor inkább ne is fejezzem be?
 

Nem vagyunk főszerepért küzdő színészek, de mindannyiunknak szüksége van elismerésre. Legyen ez a gondolat, amit magunkkal viszünk!

Vége.

Workshop de colaje cu Benedek Levente


Benedek Levente lucrează în continuare la lucrările care pot fi oricând încadrate în expoziția COLL[AGE] - și vă invită să contribuiți cu propriile materiale - afișe, flyere, bilete de tren, film sau teatru, fotografii etc. bucățele de momente păstrate cu atenție în sertarul clipelor care au contat. 

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com