Blog 

Unde s-a dus Dumnezeu?

Doi bărbații cu vieți diferite, cu povești diferite, dar născuți în același loc ne povestesc acum cum a fost atunci în Bagdad. Un creator de teatru și un scriitor înșiră povești de viață în două planuri. Total diferite, dar asemănătoare.


Dar unde e spectacolul? Vedem pe scenă un bărbat care ne povestește despre spectacol. Își îndreaptă istorisirea prin mai multe etape ale vieții, până ajunge acolo unde ne interesează. Sau oare așa e? În celălalt colț al scenei stă în expectativă cel de-al doilea actor. Bagdadul lui e diferit. Amintirile lui te adâncesc într-o stare de melancolie. Până când...
 

Un du-te-vino alert prin timpuri. Un Bagdad înfloritor cu gust de pâine caldă, dar și un Bagdad însângerat. „Război pentru țiței, război pentru deșert”. Războiul și-a pus amprenta pe un ținut cândva magic.

Poveștile celor doi bărbați te poartă prin vremuri. Zâmbești, simți gustul pâinii beduinilor, iar apoi sânge, teroare, țipete. Bagdad este un spectacol „despre băieți care aleargă după fluturi și oameni care ucid”. Un spectacol despre regăsirea paradisului pierdut și despre durere.

 

Luisa Bocîncă și Liliana Cîrciu

Workshop de colaje cu Benedek Levente


Benedek Levente lucrează în continuare la lucrările care pot fi oricând încadrate în expoziția COLL[AGE] - și vă invită să contribuiți cu propriile materiale - afișe, flyere, bilete de tren, film sau teatru, fotografii etc. bucățele de momente păstrate cu atenție în sertarul clipelor care au contat. 

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com