Blog 

Workshopul workshopurilor

Am luat parte la SPECTACOLUL SPECTACOLELOR, interpretat și regizat de Uroš Kaurin și Vito Weis, după ce am avut ocazia să particip la WORKSHOPUL WORKSHOPURILOR, coordonat de către cei doi actori. „Să nu încercați să păreți mai deștepți decât sunteți”, spuneau aceștia în prima zi, dându-ne de înțeles că își doresc de la noi sinceritate. „Și trebuie să fiți ambițioși! Dar nu în sensul Wall Street, ci în sensul bun, productiv!” fusese cel de-al doilea îndemn al lor. Fiecare echipă formată din doi actori urma să prezinte în următoarele zile câte două scene (pregătite, repetate, nu improvizate!). Singurele cerințe au fost ca textul să fie original, cu un subiect cu care să rezonăm. În rest, libertate maximă!
 

Cele mai importante momente ale WORKSHOPULUI WORKSHOPURILOR nu au fost scenele prezentate, ci sesiunile de feedback de la finalul fiecărei scene. Uroš și Vito au reușit să creeze o atmosferă în care să ne simțim în siguranță să ne exprimăm sincer și necenzurat atunci când aduceam o critică. „Noi nu avem nimic cu voi personal, nu pe voi vă criticăm, noi criticăm ceea ce ne-ați arătat pe scenă.”, spuneau coordonatorii atelierului, având o atitudine care, din punctul meu de vedere, lipsește cu desăvârșire în această meserie în care, de cele mai multe ori, orgoliul actorului este mai important decât munca sa artistică. Pentru mine, faptul că Uroš și Vito își luau timp să ofere un feedback cât de poate de constructiv fiecărui participant în parte a însemnat o reală bucurie. Iar partea cu adevărat dificilă a acestui workshop a fost să acceptăm toate criticile primite, toate părerile colegilor noștri, fără a-i contrazice sau fără a încerca să ne justificăm. Astfel, eram puși în situația de a ne asuma propriul moment artistic în totalitate. Și deși poate suna ușor de făcut, credeți-mă, nu este! De aceea, doar doi artiști atât de sinceri și deschiși precum Uroš Kaurin și Vito Weis ne puteau „preda” această lecție actoricească, a sincerității.

 

 Cristina Varga

Workshop de colaje cu Benedek Levente


Benedek Levente lucrează în continuare la lucrările care pot fi oricând încadrate în expoziția COLL[AGE] - și vă invită să contribuiți cu propriile materiale - afișe, flyere, bilete de tren, film sau teatru, fotografii etc. bucățele de momente păstrate cu atenție în sertarul clipelor care au contat. 

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com