Spectacole 

Teatrul Național „Toša Jovanović” Zrenjanin (SRB)

Igor Štiks:

Zrenjanin

Regie: Boris Liješević
Compozitor: Jelena Popržan

Scenografie: Vladimir Savić

Costume: Drina Krlić

Versurile cântecelor: Igor Štiks

 

Cu:

Dejan Karlečik

Milan Kolak

Jovan Torački

Edit Tot Miškeljin

Sanja Radišić

Stefan Juanin

Miljan VukovićSpectacolul Zrenjanin vorbește despre evenimentele din trecutul recent și din prezentul nostru. Tranziția de la socialism la capitalism neoliberal păgubește țara mai perfid decât orice război; orașele cu industrie prosperă devin ruine, carcase pe moarte, corpuri golite, puse pe roți.

Fabricile care au hrănit mii de familii sunt acum lăsate pradă celei mai teribile hoții și devastări. Tot ceea ce am primit ca moștenire de la părinții fondatori ai țării a fost aruncat în noroi, călcat în picioare, scuipat, umilit, marcat cu cicatrici. Fabricile sunt goale, ușile ruginite stau mărturie trecutului glorios al acelora dintre noi care nu au știut cum să primească respectiva moștenire. Rebeliunea s-a născut în această țară pierdută. Ne întrebăm ce să facem - să nu chestionăm sistemul nedrept și ordinea și pe cei care s-au îmbogățit peste noapte și prin metode suspecte, în timp ce tăcerea noastră nu face altceva decât să ne azvârle o coajă de pâine câștigată?

Cine sunt cei virtuoși?

Cel care moare încercând să salveze proprietatea publică și orașul însuși, sau cel care se rănește încercând să se protejeze și să mențină situația existentă? Iar dacă amândoi se rănesc - ce-i de făcut?

Spectacolul încearcă să înțeleagă ce ni s-a întâmplat și cum, nu să accepte situația ca destin.

 

Durata spectacolului: 1h 20’

Interpretat în sârbă, cu supratitrare în română, maghiară și engleză

Recomandat spectatorilor cu vârsta peste 14 ani.

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro