Presă 2018 

„Clasa noastră” pe „tărâmul morții”

Mircea Morariu - Yorick.ro

Nici unui om, cât de cât educat, nu-i este tocmai necunoscută istoria mai mult decât zbuciumată a Poloniei. Țară care, în câteva rânduri, a dispărut de-a dreptul complet de pe hartă. Poate și din acest motiv lui Alfred Jarry i-a trecut la un moment dat prin minte că acel ținut de nulle part în care se desfășoară acțiunea din Ubu Rege să se identifice cu Polonia.

Dincolo de bunele intenții

Mircea Morariu - Yorick.ro

Este, așa cum se recomandă  din titlu, un omagiu adus marelui intelectual de origine italiană Pier Pasolini. Regizor de film, romancier, lingvist, filosof de stânga, militant declarat în favoarea recunoașterii egalității în drepturi a minorităților sexuale.

O întâmplare

Mircea Morariu - O întâmplare

Începutul spectacolului intitulat Near Gone te duce cu gândul la o campanie publicitară al cărei rost ar fi vizitarea Sofiei pe timp de vară. În pofida inconvenientelor reprezentate de temperaturile ridicate. Textul este rostit în limba bulgară, cu un zâmbet  de circumstanță transpus în limba engleză de cel ce pare un traducător profesionist.

Nostalgii, ideologii și tehnologii – TESZT 2018

Cristina Modreanu, Scena.ro

Dacă e mai, e Timișoara, cu festivalurile ei de teatru și, mai nou, cu o atmosferă de sărbătoare zilnică deja instalată, deși Capitala Culturală abia se întrevede la orizont. Am ajuns de data asta numai la TESZT- Festivalul Euroregional de Teatru organizat de Teatrul Maghiar de Stat ”Ciski Gergely” și am avut câteva surprize foarte bune care confirmă că teatrul din Europa Estică și Centrală nu e cu nimic mai prejos de cel de dincolo de fosta cortină de fier. Grație unei noi generații și noilor tehnologii ideile circulă, esteticile se rafinează, iar manifestele teatrale se formulează în conformitate cu noile realități sociale.

Game... set... match... - TESZT, 2018 (Ziua VIII)

Bogdan Burileanu, agenda.liternet.ro

Ultimele 3 "jocuri" ale acestui deosebit de interesant şi de curajos Festival Internaţional de Teatru de la Timişoara, TESZT, 2018, s-ar putea înscrie, la urma urmei, sub genericul unei celebre emisiuni radiofonice de la Radio: "De toate, pentru toţi".

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com