Noutăți 

Selectia ediției 2019 a Festivalului TESZT

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara va organiza în 19-26 mai 2019 o nouă ediție a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, evenimentul care coagulează cele mai bune spectacole din regiune, dar și din restul Europei. Mai mult de jumătate din spectacolele din acest an au fost alese în urma apelului deschis lansat de festival pentru înscrierea producțiilor noi din Europa de Est și Balcani.

Am început selecția spectacolelor pentru TESZT 2019

În ultima lună am primit peste 100 de propuneri de spectacole din Balcani și Europa de Est pentru ediția 2019 a TESZT. Echipa TESZT va evalua propunerile și îi va contacta pe artiștii selectați înainte de 15 februarie 2019. În afara spectacolelor alese prin apelul deschis, programul final va include și alți artiști ale căror estetici și subiecte propuse se încadrează în profilul festivalul. A douăsprezecea ediție TESZT va avea loc între 19-26 mai 2019.

Ciprian Marinescu va fi curatorul TESZT 2019

Ciprian Marinescu este jurnalist, manager cultural și traducător de piese de teatru din germană în română și viceversa. Trăiește între Germania, România și, mai nou, Mexic. În ultimii 15 ani a inițiat și desfășurat o serie de colaborări și festivaluri în domeniile teatrului și dansului contemporan în / între România și Germania.

APEL DESCHIS pentru înscrieri: TESZT 2019

Printre proiectele importante ale Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” se numără Festivalul Euroregional de Teatru Timişoara, organizat anual începând din 2008. Evenimentul este unul internațional şi are ca scop promovarea multiculturalităţii, fiind o platformă de schimburi culturale, precum şi o invitaţie la dialog cu artişti şi oameni de teatru din regiunea Europei de Est și din Balcani. Mai multe detalii despre edițiile anterioare găsiți la: www.teszt.ro

MODIFICARE ÎN PROGRAM

Dragi spectatori,

Din motive birocratice legate de (ne)obținerea vizelor necesare pentru a intra in țară, spectacolul trupei Qendra Multimedia din Kosovo, programat pentru data de 21 mai de la ora 17:00, se anulează. Nimeni așa franc și hotărât în freză


Eu nu am mai simțit o asemenea conectare între oameni pe scenă și, dacă e să duc gândul mai departe, nici în viață nu am des parte de așa ceva.  Spectacolul a fost wow. Mi-a luat o săptămână să mă adun și să pot scrie despre el și încă nu sunt convinsă că sunt pregătită.

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro