Spectacole 

Látókép Ensemble, Budapesta (HU)

De ziua lui Kálmán

Text și regie: Hajdu Szabolcs
Titlul original: Kálmán-nap

Decor: Antal Balázs

Muzică: Hevesi Nándor

Coordonator producție: Eszes Fruzsina

Lumini: Bántó Csaba

Sunet: Csonka Valter


Cu:

Török-Illyés Orsolya

Földeáki Nóra

Szabó Domokos

Gelányi Imre

Hajdu SzabolcsDe ziua lui Kálmán este despre momentul în care personajele acestei povești ajung la concluzia că tot ce se mai întâmplă în viața omului este doar o repetare continuă, după care nu se mai așteaptă la alte cotituri, nu îşi mai asumă riscuri noi, mai degrabă păstrează ce au deja, pentru că nu mai este timp și energie pentru a lua totul de la început.

 

Întâmplările sunt mereu aceleaşi, doar perspectiva și abordarea diferă în timp. Cea mai puternică motivație pentru noi toți este să găsim limbajul, tonalitatea potrivită pentru această poveste. Să aducem la viaţă, să transpunem în timp prezent personajele-arhetip, pentru ca acestea să fie recunoscute și identificate cât mai ușor. Țelul acestei identificări este de a capta momentul prezent și de a oferi câteva indicații pentru soluționarea problemelor noastre. Povestea, povestea noastră, este aparent una simplă, floare la ureche, un eveniment banal, un caz mărunt.

 

Dar noi vrem să vă arătăm tocmai această chestie măruntă, pentru că suntem convinși că ceea ce este invizibil pe hârtie devine vizibil pe scenă, ceea ce părea mărunt devine mare, crește până la dimensiuni suficient de mari pentru a fi identificat, îi poate oferi indicații, confirmări ori consolare spectatorului.

 

Parteneri producție: REÖK – Szeged, Páholy; Lakásszínház – Debrecen

 

Data premierei: 24 martie 2016

Durata: 90 minute

În maghiară, cu traducere simultană în engleză și română

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

ORGANIZATOR300077 Timișoara, România
Str. Alba Iulia nr. 2

Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com