Hírek 

A test mint közvetítő elem – kortárstánc WORKSHOP, TESZT 2018

A 2018-as Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó ingyenes kortárstánc workshopot hirdet, május 21. és 23-án, a világhírű német kortárstánc társulat a cie.toula limnaios (Berlin) vezetésével.
 

A műhelymunka mellett a társulat a 2018-as TESZT keretén belül, május 22-én, este 7 órától bemutatja, „tempus fugit” című mozgáselőadását is (https://vimeo.com/204709189). A társulatot 1996-ban Toula Limnaios koreográfus és Ralf R. Ollertz zeneszerző alapította, azzal a határozott elképzeléssel, hogy a művészet eszközeivel élve álljon ki az emberiség védelmében – emberek által és az emberekért. A meghirdetett műhelymunka központi témája a mozgás és kompozíció viszonyát vizsgálja - tudatosan használva a különböző relaxációs technikákat, melyek képesek felszabadítani az egyén belső energiáit, hangsúlyozni próbálják a kifejező képességet, kiemelve a mozgás, a mozdulat dinamikáját és minőségét, ezáltal elősegítve az egyén belső ritmusának, testének zeneiségének maximális kiaknázását.
 

A jelentkezők szakmai hátterét és profilját figyelembe véve, két csoportra osztjuk a jelentkezőket. – profi táncosok és mozgásszínházi tapasztalattal rendelkező színészek, valamint kezdők/amatőr táncosok. A műhelymunka napi 2 órát vesz igénybe, a maximális létszám pedig 20 fő/csoport. A workshop angol nyelven zajlik.
 

Jelentkezni 2018. május 1-ig lehet a workshop@teszt.ro e-mail címen, fényképes önéletrajzzal és egy rövid bemutatkozó videóval. A szervezők szállást és étkezést, valamint a fennmaradó helyek függvényében belépőt biztosítanak a TESZT programjaira, május 21. és 23 között.
 

További információk a cie.toula limnaios társulatról: https://vimeo.com/toulalimnaios és http://toula.de/en/

 

 TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com