Hírek 

TESZT és ATCCE 2021 együttműködés


Az ez évi TESZT is bekerül a Temesvár Európa Kulturális Főváros Egyesület 2021 (ATCCE 2021) Xtensions programsorozatába. A program célja azoknak a temesvári kulturális rendezvényeknek a népszerűsítése, melyek évek óta kiemelkedő sikerrel kerülnek megrendezésre. Miután 2017-ben az Egyesület az Eurothalia Európai Színházi Fesztivál programjainak megvalósításához járult hozzá, idén a TESZT 2018 programjait támogatja majd anyagilag, lehetővé téve maximum 8 előadás fesztiválon való bemutatását, melyek mindegyike a 2018. január 5-ig beérkezett Open Call során került a válogatók látókörébe.

Ezek az előadások a TESZT 2018 főprogramjának kiegészítéseként kerülnek majd bemutatásra. A ATCCE 2021 ugyanakkor részt vállal a város alternatív játszó helyeinek felkutatásában is, melynek hosszú távú célja a város perifériáján vagy a történelmi negyedekben található alternatív terek népszerűsítése és újjáélesztése.
 

2021-re készülve, amikor is Temesvár lesz Európa Kulturális Fővárosa, az Egyesület számos esemény és program megvalósítását tűzte ki célul, követve a Shine your light/Light up your city Start-Up programját.
 

Balázs Attila, a fesztivál és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház igazgatója a február 13-án, a Temesvári Nyugati Egyetem Dísztermében megrendezésre került éves programbemutatón ismertette a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó koncepcióját. A tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő TESZT továbbra is fenntartja az elmúlt években kialakított nemzetközi jellegét, új kulturális kapcsolatrendszerek kiépítésére, valamint a régió legprogresszívebb és legjobb színházi kezdeményezéseinek bemutatására helyezve a hangsúlyt.
 

A TESZT 2018 hivatalos programját, valamint az Xtensions programba beválogatott előadások listáját nemsokára nyilvánosságra hozzák a szervezők. Kövessenek továbbra is!TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com