Hírek 

Közlemény

Januártól nem vagyok alkalmazottja a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznak, ugyanakkor lemondok arról is, hogy a TESZT művészeti vezetőjeként folytassam a munkát.

A TESZT 10. kiadása során méltó módon ünnepeltünk, fontos volt összegezni az elmúlt éveket, az hogy a TESZT 2018-as kiadására közzétett felhívásra megközelítőleg háromszázan jelentkeztek, önmagáért beszél, jelzi, hogy a fesztivál, a régió meghatározó színházi eseményévé nőtte ki magát, amelyre számottevő nemzetközi érdeklődés van.

A fesztivál egyik alapítójaként úgy gondolom, hogy az elmúlt tíz év egy folyamatos fejlődés jegyében zajlott, sokunk közös munkájaként, ezen az úton azonban elértünk annak a határáig, ahonnan csak úgy lehet tovább lépni, ha újragondoljuk annak működését. A döntésemet az indokolja, hogy bár Balázs Attilával, az intézmény és a fesztivál igazgatójával mindketten úgy éreztük, hogy elért a TESZT ahhoz a ponthoz, ahonnan már nem lehet úgy folytatni, ahogy azt korábban tettük, teljesen más elképzeléseink voltak a fesztivál jövőjéről, ezeket azonban nem tudtuk összeegyeztetni. Mivel művészeti vezetőként az elmúlt években a válogatás mellett a koncepció kidolgozása volt a fő feladatom, illetve a fesztivál koordinációja, a szervező csapat kialakítása, fontosnak tartom megfogalmazni, hogy a 2018-as kiadásra mindezek változnak. A TESZT jövőjéről, arról hogy hogyan folytatódik és milyen úton halad, az intézmény a kellő időben tájékoztatja az érintetteket.

Köszönöm mindazoknak, akik az elmúlt években a TESZT létrejöttét, működését támogatták, nézőkként, szervezőkként, partnerekként, alkotókként jelen voltak, munkánkat támogatták, segítették.

Gálovits ZoltánTÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com