Hírek 

Tegyél magadnak egy szívességet! – Ivo Dimcsev szólóelőadás-fejlesztő workshopja a TESZT-en

Ivo Dimcsev performer, a TESZT egyik visszatérő alkotója közismert arról, hogy provokatív és merészen fizikális darabjaival tabukat döntöget. Munkájában a performanszművészet, tánc, színház és képzőművészet ötvöződik lehengerlő muzikalitással. A fesztivál nézői idén is láthatják a világhírű performert, ugyanis május 28-án a TESZT zárókoncertjén Songs from My Shows címmel saját előadásaiból ad elő dalokat. 

Előadói tevékenysége mellett Dimcsev tanárként is elismert, a TESZT hagyományos oktatói programja keretében idén az ő vezetésével kerül sor négynapos műhelymunkára. Workshopjának címe: Do yourself a favour! (Tegyél magadnak egy szívességet!). A résztvevők a műhelymunka ideje alatt lehetőséget kapnak arra, hogy szólóelőadásaik létrehozásán dolgozzanak Ivo Dimcsev mentorálásával. „Különböző lehetőségeket ajánlok fel a szólóelőadás kidolgozására. Mindenki önálló utat jár be saját színpadi szövegének létrehozásában, a térrel, a tárgyakkal, a környezetével való bánásmódban, a különböző döntések meghozatalában. A cél, hogy a workshop végére érve minden résztvevő koherens szólóelőadással rendelkezzen, amely a lehető legjobban kifejezi az alkotó művészi egyéniségét.” – írja Dimcsev a workshopról.

A műhelymunka május 24. és 27-e között zajlik Temesváron, maximum 15 személy vehet részt rajta. Felső korhatár: 35 év, az előadói tapasztalat előnyt jelent, de nem kizáró jellegű. Romániában, Magyarországon és Szerbiában élő személyek jelentkezését várjuk, a workshop munkanyelve angol. Kérjük, jelentkezéseiket legkésőbb április 25-ig küldjék el a workshop@teszt.ro címre, a következő csatolmányokkal: 

1. Prózában írott önéletrajz, amelyből kiderül, hogy a résztvevő milyen előadóművészeti tapasztalatokkal és érdeklődéssel rendelkezik (terjedelem: max. egy gépelt oldal).
2. Rövid motivációs levél, amelyben a pályázó leírja, hogy miért gondolja fontosnak egy szólóelőadás létrehozását, illetve hogyan viszonyul a műfajhoz (terjedelem: max. egy gépelt oldal)
3. Egy legfeljebb 2 perc hosszúságú videóanyag, amelyben a jelentkező felvázolja a tervezett szólóelőadásának témáját és formai megvalósítását.


A műhelymunkán való részvétel ingyenes. A résztvevőknek saját maguknak kell gondoskodniuk az utazási költségekről, szállásról és étkezésről. A válogatás eredményéről, illetve a workshoppal kapcsolatos további gyakorlati részletekről május 1-jén e-mailben értesítjük a résztvevőket.

További naprakész tartalmakért kérjük, kövessék a fesztivál Facebook-oldalát a www.facebook.com/teszt.ro címen.


TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com