Előadások 

Vroom (SRB)

Erotika

Zene és videó: Vroom


Zene: Marko Grubić

Szöveg: Milena Bogavac

 

Előadók: Isidora Simijonović, Marko Grubić, Džemal al Kisvani és vendégeikAz Erotika a szexualitás, az érzékiség, a romantika és a párkapcsolat fogalmainak felderítése, ahogyan őket a kortárs társadalom és kultúra kezeli. Az előadás által felvetett legfőbb kérdés egy paradoxon: a fogyasztói kultúrát, a popkultúrát és a médiát elárasztja a szexualitás; a legősibb időktől politikai szinteken használják; de még évekkel az úgynevezett szexuális forradalom után is a téma még mindig tabu - az átlagember képtelen feszélyezettség nélkül, a zavarát palástoló nevetés nélkül vagy legalábbis a kellemetlenség érzete nélkül nyilvánosan beszélni róla.
 

Az Erotika koncert-, színházi és videóművészeti elemekből épül fel, de a közönséggel való interakciót is tartalmaz. Dramaturgiai alapját tizenhét, a szexualitás modern társadalomban betöltött szerepét tematizáló vers képezi. A szöveget eredeti zene és videóvetítések kísérik. Utóbbiak oly módon, hogy szervesen illeszkednek a zene ritmusához és hangulatához.  


Célunk egy érzelemmel teli, erotikus, kommunikatív, ugyanakkor intelligens előadás létrehozása a lehető legszélesebb közönség számára a szexualitás világát éppen kóstolgató fiataloktól a „komolytalannak” tartott témával kapcsolatosan gyakorta érdektelenséget színlelő értelmiségiekig.

Mi komolyan vesszük a szexualitást és az erotikát, közben pedig figyelünk arra, hogy elkerüljük azokat a közhelyeket és a média által kínált formákat, amelyekben leggyakrabban a közönség  számára felkínálják őket.

 

Koncert-előadás

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com