Frascati Producties / Monty / Jemma El Irakya (BE-NL)

Bagdad

Rendezte és előadja: Enkidu Khaled és Chris Keulemans
Rendezte és előadja: Enkidu Khaled és Chris Keulemans

Hangzásvilág és élőzene: Ata Güner

Video: Dhyaa Joda

Díszletterv: Hussein Shabeeb

Installáció: Moayed Joda

Dramaturg: Lara Staal

Művészeti tanácsadó: Joachim Robbrecht

 

Létrejött a Flanders State of the Art támogatásávalEnkidu Khaled színházi alkotó 1985-ben született Bagdadban. A 2003-as amerikai megszállást követően filmkészítésbe kezd. A kamera megvédi őt az erőszak tébolyától. 2007-ban elhagyja szülővárosát. Chris Keulemans író és újságíró apja munkahelyének köszönhetően Bagdadban nő fel a hatvanas években. A világ legrégibb könyvtárának faláról lesi el az írásjeleket, a divatos Al-Wiyah Klubban tanul meg úszni, és együtt lóg a külvárosban a beduin gyerekekkel.
 

Keulemans és Khaled egyazon helyen születtek, mégis egy világ választja el őket egymástól. Tavaly mindketten először tértek vissza. Ebben a dokumentarista előadásban emlékeket és tapasztalatot cserélnek: kigyulladt autók és fegyverek a 2005-ös káoszban, a régmúlt napok Bagdadja: a pálmafákkal és parkokkal teli békés város.
 

Vajon az igazat mondják? Sikerült érintetlenül megőrizniük emlékeiket vagy időközben megmérgeződtek? A Bagdad egy előadás pillangókat kergető fiúkról és gyilkos férfiakról, a Tigrisen úszó partihajók fényeiről és egy őrült emberrablásról napjaink Bagdadjában, a szenvedésről és a paradicsomról.

 

Az előadás időtartama: 1 óra és 15 perc

Angol nyelvű előadás magyar és román szinkronfordítással


TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com