Moment Maribor & EN-KNAP Ljubljana (SI)

Hős 2.0 - Az előadások előadása

Rendező: Uroš Kaurin és Vito Weis
Rendezte és előadja: Uroš Kaurin és Vito Weis
Dramaturg: Katarina Stegnar
Videó: Boris Bezić
Fotó: Nada Žgank
Produkció: Moment
Közreműködő: Zavod EN-KNAPHa nem hiszel abban, hogy te vagy a legjobb színész, ne lépj színpadra. Ha nem hiszel abban, hogy a legjobb előadáson dolgozol, ne csináld.  Ha nem hiszed, hogy beválogatnak egy fesztiválra, ne is jelentkezz. Erről szól a Hős 2.0. és nem hit kérdése, hanem vak és maximális meggyőződés arról, hogy a Hős 2.0  IGENIS minden előadások előadása.

Mindaz, ami a diadal felé vezető úton az utukban áll: ők maguk,  vállt vállnak vetve. Üres tér, fény és két színész. Hősők. Mindketten főhősök. Mindeketten a nézők tekintetéért harcolnak. Bármi áron. Kompromisszumok nélkül,  minden akadályon át egy nagyszerű alkotás, egy remekmű irányába.

A Hős 2.0 fő témája az ambíció. Az ezt problematizáló színház eszközeivel beszélünk róla. Hogyan csináljuk, hogyan érzékeljük, hogyan játsszuk. Metaszínházi jellege őszinte és beavató. A két előadó mindent maga csinál. Az autentikus és humorral telített modus operandi számukra egy színházi modus vivendi. Két meztelen színész, levetkőzve mindent, kivéve azon vágyukat, hogy létrehozzák az Előadások előadását.

Uroš Kaurin és Vito Weis  a szlovén színházi világ új  alkotó generációjának legfontosabb képviselői. Sokoldalú és többszörösen díjazottak színészek, táncosok, performerek és szerzők. Számos kőszínházzal és független társulattal működnek együtt. Szlovéniában és a nagyvilágban már több turnén részt vettek, mint alkotók vagy performerek. Mindketten elnyerték a fiatal színművészeknek járó Borštni-díjat.

Az előadás időtartama: 1 óra és 10 perc
Angol nyelvű előadás magyar és román felirattal
Az előadást 18 éven felüli nézőinknek ajánljuk


TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com