Masterskaya Színház, Szentpétervár (RU)

Fernando Arrabal

Fando és Lis

Rendező: Ricardo Marin-Vidal


A produkció tervezője: Olga Balasova
Light design: Alekszander Ryazancsev
Hangmérnök: Andrej Yurijev

Szereposztás: 
Lis: Arina Lykova
Fando: Andrej Aladin
Namur: Makszim Sztudenovszkij
Mitaro: Vlagyimir Karpov
Toso: Richard ArdasinA Fando és Lis az egyik legbotrányosabb modern drámaíró egyik legismertebb műve. Néhány évtizeddel ezelőtt  Alejandro Jodorowsky filmrendező Arrabal művéből kiindulva megalkotta a filmtörténelem egyik legnagyobb port kavaró filmjét. Sokak szerint adaptációjának köszönhetően Jodorowsky lett az egyetlen filmrendező, aki valaha tönkretett egy teljes fesztivált: 1968-ban Acapulcóban a film nézői készek voltak meglincselni  a rendezőt. Jodorowsky egy autó csomagtartójában vészelte át az eseményeket. A filmet később betiltották, Jodorowsky-t beidézték, az Acapulcói Filmfesztivál pedig bezárta a kapuit. 


A fiatal Fando targoncán tolja a lábára béna szerelmét, Lis-t. Tar rejtélyes városát keresik, ahol boldogok lehetnek, és ahol minden álmuk valóra válhat, de ahová még soha senki nem jutott el. Az úton különös emberekkel találkoznak, akik szintén Tar városába igyekeznek, de mindhiába…

Ricardo Marin-Vidal szürrealista művében nincs semmi sokkoló. A rendező  néhány ember történetét meséli el, akik a saját magukkal, a világgal és a szerelmükkel való harmóniát keresik. 

Az előadás időtartama: 1 óra és  20 perc
Orosz nyelvű előadás magyar, angol és román felirattal
Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com