Forte Társulat - Szkéné Színház, Budapest (HU)

Nyikolaj Erdman

Az öngyilkos

Rendező: Horváth Csaba


Dramaturg: Rácz Attila

Fordító: Dalos Rimma

Zene: Ökrös Csaba

Jelmez: Benedek Mari

Fény: Payer Ferenc

Produkciós vezető: Kudron Anna

Rendezőasszisztens: Stangl Franciska

 

Szereplők: Andrássy Máté, Blaskó Borbála, Fehér László, Földeáki Nóra, Hevesi László, Kádas József, Krisztik Csaba, Nagy Norbert, Rossa Levente, Pallag MártonBorzasztó következményei lehetnek, ha az ember életben akar maradni. Elég csak a hoppon maradt gyászoló tömegre gondolni. Lelketlenség. A szláv kultúra elemi tapasztalata sűrűsödik össze a múlt század húszas éveinek abszurd színdarabjában, Nyikolaj Erdman komédiájában. „Beleszerettem a hasamba elvtársak!” Mint egy felkiáltójel, úgy áll szemben az állástalan kispolgár a történelemmel. De mi sem rémisztőbb ennek a kis túlzással chaplini figurának, Szemjon Szemjonovics Podszekalnyikovnak az élethelyzeteiben, mint az önzetlenségből, mások javára elkövetett öngyilkosságtól való félelem.

A Forte Társulat bemutatója nem arról beszél, hogy mi minden lehet a világon, hanem arról, ami van. Akárcsak Bulgakov, mikor a szovjethatalom humanizmusára és nagylelkűségére hivatkozva azt írja Sztálinnak, hogy élve el van temetve.


Támogatók:  Emberi Erőforrások Minisztériuma (Magyarország), Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (Magyarország), Nemzeti Kulturális Alap (Magyarország)

 

Az előadás időtartama: 2 óra és 15 perc

Magyar nyelvű előadás román és angol felirattal


TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com