Hírek 

Legyél része te is a TESZT előadásának!

Felhívás színházi munkacsoport létrehozására

Az idei Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó egyik legizgalmasabb előadásának ígérkező produkciójához várnak jelentkezőket a szervezők. A május 29-én bemutatásra kerülő Tojáshéjak című előadás ugyanis a temesvári színházlátogatók és színházkedvelők együttműködésével jön létre. 

TESZT − A színház ünnepe

Nyilvános az idei Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó programja, melyre idén május 22. és 29-e között kerül sor a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház szervezésében. A TESZT mára olyan nélkülözhetetlen hagyománnyá vált, amely feltérképezi és összekapcsolja a régió színházi törekvéseit, formai újításait és művészi értékeit, és amely egyre inkább látható hatással van a szűkebb és tágabb értelemben vett régió színházi kultúrájára. A romániai színházi fesztiválok körében a TESZT nem kizárólagosan a régió legjobb előadásainak és sokszínű kiegészítő programjainak köszönheti a népszerűségét: május utolsó hetében Temesvár a színházi élet meghatározó csomópontjává válik, ahol alkotó és néző együtt, egymást kiegészítve gondolkodhat, beszélhet és alkothat, abban a termékeny közegben, amely évek óta a TESZT védjegye. 

VÁLTSON BÉRLETET IDÉN IS!

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház megkezdte a jegyek és bérletek árusítását az idei Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó előadásaira, melyekre május 23-30. között várjuk az érdeklődőket.

A már hagyományossá vált TESZT fesztivál az évek során átfogó szemléje lett a régió színházaiban aktuálisan futó előadásoknak. A fesztivál idei programjába hat ország művészileg kiemelkedő és meghatározó előadásai kaptak helyet, melyek az együttműködés, a kísérletezés és a klasszikus szövegek újragondolásának jegyében születtek. Három temesvári és egy aradi előadás mellett magyarországi, szerbiai, horvát, montenegrói és szlovéniai produkciók kerültek be az idei kínálatba.

ÚJRAGONDOLT KLASSZIKUSOK, KORTÁRS KÍSÉRLETEK

Hat ország színházainak találkozópontjává válik Temesvár

Immár nyolcadik alkalommal, a hagyomány és a megújulás jegyében kerül megrendezésre május utolsó hetében a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó. A TESZT idei programjában olyan alkotók előadásai kaptak helyet, akik már évek óta nagy sikerrel mutatkoznak be a fesztiválon, mellettük pedig feltűnnek a temesvári nézők számára eddig ismeretlen nevek, színházak is. A program színes és változatos kínálatának köszönhetően évről évre lehetőség nyílik olyan alkotók megismerésére is, akik kiemelkedő helyet foglalnak el a régió színházművészetében.

HETEDSZER IS ÚJRA TESZT TEMESVÁRON

Hagyományainkhoz híven május utolsó hetében idén is megszervezésre kerül a Temesvári Eurórégiós Színházi Találkozó, a TESZT. A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház május 24. és 31. között várja az érdeklődőket, hogy egy héten át részesei lehessenek ennek az egyre jelentősebbé váló színházi találkozónak.


Macsó férfiak és gyengéd érintések


Pászka Gáspár-Csongor

 

Mediterrán hangulatú zene fogad minket, amint belépünk a térbe. A díszlet jelentős része egy hajó alakú bárpult, amely mögött egy fekete táblán Dél-Európa térképe látható.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com