Blog 

TESZT-napló, 3. nap

Szakács Kincső
 

Három napnyi fesztiválozás után úgy érzem, kezdek beletanulni a napok menetrendjébe. Ez természetesen egyáltalán nem igaz, hiszen a hét java még hátra van, de mégis van valami rutin abban, ahogy napról napra haladunk. Főleg azért, mert a délelőttök nagyjából mind egyformák, sőt, az előadások kezdetéig a színház kifejezetten csendes és üres. Napközben csak a színházi alkalmazottak meg mi, szövegezők lábatlankodunk itt-ott.
 

Ma a kollázsoló workshopon (nem ez a hivatalos neve, de tessék utána nézni, mert minden nap 11-15 között csodák történnek a színháztól pár méterre) ráragasztottam az egyik képre egy számlát, ami nyolc hónapja a pénztárcámban gyűrődött, és ami a tavalyi nyár végét jelentette. Számla arról, hogy visszakaptam a 250 dollárnyi garanciapénzt, amit a lakásra fizettem – szép emlék, azt jelentette, hogy közeledik a hazautazás. Haza pedig mindig jó menni.
 

Így telnek itt a napok. Lazán itt hagyunk magunkból egy darabot, mert úgy érezzük, hogy ez olyan hely, ami megérdemli, és ahol biztonságban vannak a foszlányaink. Nem csak mi, a fesztivál meghívottjai is. Minden szakmai beszélgetés után egy kicsit zsúfoltabb lesz az előcsarnokot beterítő papír. Egyik részén az ide látogató alkotók rajzai, üzenetei; egy másikon a fesztivál előadásainak ikonjai, körülöttük a róluk született írásainkkal (ez is oda fog kerülni, kivéve ha a falról olvasod, mert akkor már ott van); és egy megint másikon a TESZT AROUND THE WORLD című fényképalbum (ami – ahogy a címe is sugallja – azokat a kirándulásokon készített képeket gyűjti össze, ahol a fesztivál póló vagy szatyor formájában jelen volt).
 

Mintha ezen a fesztiválon mindenki itt akarna hagyni egy darabot magából.
 

De mondom, haza mindig jó menni, viszont az sem kizárt, hogy azok, akik itt hagyják egy darabjukat vagy üzennek a falon, talán jövőre ide is vissza szándékoznak jönni. A TESZT-re is mindig jó menni!

Kollázs workshop - Benedek Leventével


Benedek Levente továbbra is és folyamatosan dolgozik a COLL[AGE] című kiállítása anyagán, és szeretettel vár mindenkit, hogy személyes gyűjteményével – fontos pillanatok nyomtatott emlékeivel (plakátok, szórólapok, vonat-, mozi- vagy színházjegyek, fényképek stb.) hozzájáruljon a művekhez. 

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com