Sajtó 2018 

Előadás a narancsról, Coming Out, Queendom – Beszámoló a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozóról

Kovács Viktória, f21.hu

Erkölcsről, morálról és a narancsokról; identitáskeresésről egy kereszt fényében, tüllszoknyában; múzsákról és amazonokról: így telt a hetedik nap a TESZT-en.  

Száz fehér virág, igazi férfiak és Zrenjanin – Beszámoló a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozóról

Kovács Viktória, f21.hu

Száz fehér virágról és egy tragédia feldolgozásáról; az „igazi” férfiak jellemvonásairól és kötelességeiről; a beleNEMtörődésről egy gyár visszafoglalásának képében: így telt a pénteki, hatodik nap a TESZT-en.

Megértés – Beszámoló a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozóról

Kovács Viktória, f21.hu

Soron következő beszámolónkban a TESZT ötödik napjáról tudósítunk, amelynek előadásai egytől egyik komoly lelki folyamatokat mozgatva várják az általuk kiváltott hatás bekövetkeztét. Ezen felül fő üzenetük is közel azonos, hiszen mindkét előadás az egymás iránti szolidaritás és megértés témájára fókuszál.

A TESZT-en (sem) tudtuk meg, milyen az igazi férfi

Koós Imola, maszol.ro

Ön tudja, kedves olvasó, hogy milyen az igazi férfi? Erős, határozott, ő fizet a vendéglőben? Sörözik és cigarettaszaga van? Focimeccset néz? Mi az első három dolog, ami eszébe jut az igazi férfiről? És az igazi nőről?
 

A Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozón közel másfél órán keresztül sorolta nekünk hét jóképű, fiatal férfi, hogy – milyen az igazi férfi. Helyesbítek: hogy mit gondol egy kelet-európai társadalom a macsóságról, arról az eszmei képről, amelyhez a kisfiúknak születésüktől fogva fel kellene nőniük, és azokról az elvárásokról, amelyek skatulyákba zárják őket. Az idézőjeleket minden néző oda tehette ki gondolatban, ahova akarta.

TESZTnapló 2.

Simon Judit, erport.ro

Kisváros, kisemberek, akik csak élni vagy túlélni akarnak. Nem ők forgatják a történelem kerekét, amely néha észrevétlenül halad el mellettük, máskor halálra ítéli őket. 
Simon Judit fesztiválnaplójának második része. 

 

Temesvárra megérkeztek a felhők, de semmivel sem befolyásolják a TESZT derűs hangulatát. Az eső is csak az előadások ideje alatt ered el, majd gyorsan eláll, nehogy megzavarja a sétákat, a kávézásokat a teraszon, a beszélgetéseket a színház bejárata előtt.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro

E-mail: tesztfestival2019@gmail.com