Reflektor Színház / Bitef Színház (SRB)

Macho Men

Koncepció: Milena Bogavac és Vojislav Arsić
dokumentarista színházi előadás a férfiasságról itt és most

 

Koncepció, rendezés, dramaturgia: Milena Bogavac, Vojislav Arsić

 

Társszerzők és előadók: Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nemanja Puvača, Nikola Pavlović, Uroš Novović, Rastko Vujisić

 

Koreográfia és színpadi mozgás: Ljiljana Tasić

Zeneszerző: Vladimir Pejković

Jelmez: Pull My Daisy

 

Sound design: Miroljub Vladić

Light design: Dragan Đurković

Technikai vezető: Ljubomir Radivojević

Szaktanácsadók: Jelena Bogavac, Mila Manojlović

 

Producer: Aneta Goranović

A dokumentumfilm rendezője: Ivan Stojiljković

Fotó és videó: Miloš Mitrović

Design: Sanja Drakulić

Támogatók: CARE NWB, Norvég Külügyminisztérium, DKC Majdan, Alma QuatroAttól a vágytól hajtva, hogy a társadalmi szempontból elfogadható nemi viselkedési mátrixba beilleszkedjenek, a fiatal férfiak gyakran követnek el olyasmit, ami fizikai és szellemi egészségük róvására megy. A társadalom elvárja tőlük, hogy erőt, elszántságot, bátorságot, versengő szellemet és merészséget mutatva tegyenek tanúbizonyságot férfiasságukról, ami viszont gyakran vezet pusztításhoz, sőt, önpusztításhoz. A kultúrában, melyben felnőttek, az érzelmek kifejezését a gyengeség jelének tekintik, a fiatal férfiak elfojtott érzelmei pedig romboló magatartássá alakulnak.

Az előadás erre a problémára kívánja felhívni a figyelmet, ugyanakkor dokumentálja a Balkán-háborúk idején született generáció élettörténetét. Azét a generációét, amelynek az értékrendszere az átmenetiség időszakában fejlődött ki, ennek értelmében pedig zavaros és meglehetősen ingatag.

Az előadás témája a férfiasság, valamint az ahogyan azt a társadalmi és kulturális elvárások formálják. Az előadás nem mást igyekszik átadni, mint a szabadság, a személyes kiteljesedés és azon fennálló kulturális normák meghaladására tett erőfeszítés gondolatát, amelyek megakadályozzák a fiatalokat abban, hogy önmaguk lehessenek.

 

Időtartam: 1h 20’

Szerb nyelvű előadás, magyar, román és angol felirattal


TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro