SCHUBERTY KRAHL BAUER (DE)

Anima

Koncepció: Rike Schuberty, Simon Krahl, Simon Bauer
Szerzők és előadók: Rike Schuberty, Simon Krahl, Simon Bauer

Szöveg: Henning Bochert

Díszlet, jelmez: Susanne Münzner

Bábok: Ulrike Langenbein, Suse Wächter

Produkciós menedzser: Cornelia Winkler

 

A Schaubude Berlin-nel közös produkcóAz ANIMA videót, hangot és bábokat használó színházi installáció. Simon Bauer, Simon Krahl és Rike Schuberty az ember-gép, az alkotó-alkotás, az analóg-digitális analógiáit boncolgatja, végül pedig az emberiség azon vágyát, hogy megalkossa saját képmását.

 

Szemtől-szemben ember és gép egymásra ismernek. Az ember hisz. De a gépet nem csak alkotója ruházza fel élettel, empátiával, hanem az is, aki nézi. A határok elmosódnak. Kilátásaink a jövőre nézve lehet, félelmetesek, de végül is mi olyan rossz a laboratóriumban doromboló robot fókában? Mi késztet bennünket arra, hogy a lélektelen tárgyakat megszemélyesítsük? A remények kivetülése, az álmok és félelmek vagy egyszerűen egy másik létezésének a ténye? A gépek már uralnak bennünket: ismereteket szereznek rólunk, segítségünkre vannak birtokukban lévő adatok felhasználásával. De van ebben még egyensúly?

 

A színpadi történéseket egy válaszfalként működő képernyő mutatja meg vagy éppen rejti el. A nézők szanaszét ülnek, és közlekedhetnek a teremben. A szórt hangzás lehetővé teszi a hangok háromdimenziós érzékelését. A tér maga is élettel teli performerként működik, mint egy meghibásodott holodeck, ami egy üres doboz és a lehetőségeket rejtő lenyűgöző tér között váltakozik. Önálló akaratot és elidegeníthetetlen intelligenciát feltételez, hogy a tér neurotikus főszereplővé válik, aki saját magával lép interakcióba és folytat belső monológot, és képes az emberi érzelmek széles skáláját produkálni.

 

Időtartam: 3h

Német és angol nyelvű előadás magyar, román és angol fordítással
A nézők bármikor távozhatnak vagy visszatérhetnek az előadás terébe annak megkezdése után. Az előadókkal való interakció megengedett és javallott.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro