Blog 

Rabenthal szerelme halála társadalma

TESZT-fecnik

Kelemen Roland

 

miről szól ez az előadás? - vetődik fel az első pár percben

szerelem

halál

társadalom

Érzetek viszonylagosságában

Az Anima címet viselő színház-installáció elnevezéséhez hűen egy időben reflektál az animációra, az állatiasságra és a mindettől való elrugaszkodásra. Az egyidejűség az egész előadást meghatározza és végigkíséri. A hang, a fény, a tér és a mindezek általi képzettársítások együttesében egyaránt működik a párhuzamosság és a végtelenített idő érzete.

Holnap, ígérem, lesz buli is! – napló, 1. nap

Balázs Etelka

 

“Nemzetközileg, ha az utcán intek egy taxinak, az megáll”–csípek el egy beszélgetést. “Temesváron pedig, ha áll öt lány, bazi nagy csomagokkal az út mellett, és az egyikük int egy taxisnak, az visszaint: mit gondolt, hogy ismerem?”– fejezi be rövid útikalauzunkat Emese, az egyik csapattagunk, merthogy három Emesénk is van. Tulajdonképpen lelkünk mélyén már mind Emesék vagyunk.

Játsszunk (meg)hal(ós)at!

Kelemen Roland

 

Szemet kápráztató vizuális helyszínek közé helyezett, elgondolkodtató és a befogadást megosztó előadást helyezett terítékre Radu Afrim Jörg Graser nagyon kevesek által ismert Rabenthal című drámájából.

előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Elkezdődött a válogatás a 2019-es TESZT-re


Az elmúlt hónapban több, mint 100 nevezés érkezett Kelet-Európából és a Balkán-régióból a 2019-es TESZT színházi fesztivál nyílt felhívására. A TESZT csapata elkezdte a jelentkezések elbírálását és a február 15. előtt értesíti a beválogatott produkciók alkotóit. A nyílt felhívásra nevezett előadásokon kívül a fesztivál végleges programjába más, a meghirdetett esztétikai és tematikai szempontoknak megfelelő produkciók is szereplnek majd. A TESZT tizenkettedik kiadása 2019. május 19. és 26. között kerül megrendezésre.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro