Blog 

Gerincbántalmak

TESZT-fecnik

Kovács Emese

 

Fáradt, de lelkes közönség. A nagy nevetés vitte őket a közönségtalálkozóra.

Aktuális német darab, de keleten aktuálisabb.

Létszámstop = alkalmazni nem lehet, de kirúgni igen.

Ionesco.

Nagy színészi váltások.

A kutyákat is hosszan jellemezte az író.

A karaktereket is.

„Micsoda mázlista, akinek nincs munkája!”

Koncepció, depresszió, perverzió

Négykezes, kétEmesés kritika

 

Kovács Emese: A műsorfüzetben egy dohányzó nő képe van, akinek valami fura anyag borítja a fejét. Talán nyers tészta, de akár orvosi kötés is lehet. A Gerincbántalmak címmel összekötve ezt a képet arra gondoltam, hogy bénulásról vagy valami betegségről fog szólni az előadás.

Jami, Jami it’s so funny

Balázs Etelka
 

Nem éreztem még ehhez fogható színházi gyönyört, mint tegnap este a Jami körzet tapsrendje alatt. A „The end” felirat után mintegy végszóra állt be az áramszünet.

Nyílások

Szabó Hanga

A Rabenthal szakmai beszélgetésen Puskás Panni frappánsan összefoglalta, hogy mi is mehet végbe egy nem Afrim-előadásain nevelkedett nézőben. Az előadásban a szerelmi problematikán túl (hiszen egy szerelmi háromszögről beszélünk) megjelenik a halál és Isten kapcsolata is.

Nahát, kik vannak itt! – napló, 2. nap

Gyemese

 

A fesztivál passzok színei mutatják (attól függően, hogy sárga, zöld vagy kék rajta az írás), hogy Jó napot-tal, Bună ziua-val, vagy Hello-val köszönj az épp előtted álló személynek. Hiszen itt sokan vagyunk sok helyről, itt a nyelv nem számíthat akadálynak.Elkezdődött a válogatás a 2019-es TESZT-re


Az elmúlt hónapban több, mint 100 nevezés érkezett Kelet-Európából és a Balkán-régióból a 2019-es TESZT színházi fesztivál nyílt felhívására. A TESZT csapata elkezdte a jelentkezések elbírálását és a február 15. előtt értesíti a beválogatott produkciók alkotóit. A nyílt felhívásra nevezett előadásokon kívül a fesztivál végleges programjába más, a meghirdetett esztétikai és tematikai szempontoknak megfelelő produkciók is szereplnek majd. A TESZT tizenkettedik kiadása 2019. május 19. és 26. között kerül megrendezésre.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro