Blog 

A laptop és a bodzaszörp esete - napló, 4. nap

Kelemen Roland
 

Mi rossz történhet, ha az ember 11-kor ébred, pedig 8-kor akart?

Rohanó életek, rohanó idők

Kelemen Roland

Két sor száraz falevél. Egyik a színpad elején, másik a színpad hátsó felében. A kettő között hét lódenkabátos szürke agyag-arc[1], akik a régmúlt időket is feleleveníthetnék, de lehetnének tulajdonképpen a jelenünk megkérdőjelezhetetlen leképezései is. Olyan, mintha azt az üzenetet hordoznák, hogy a világ soha nem változik. Mindig ugyanaz az ősz, ugyanaz az ősi túlélésvágy, mindig csak a változatlanul poros hétköznapok.

Itt mindig kisütnek valamit – napló, 3. nap

Gyemese

 

A pontból B pontba eljutni a város gyönyörű épületei közt, ráadásul utcazenével kísérve igen kellemes. A vendéglő-színház-szállás háromszögén túl különböző performanszoknak teret adó helyek ékelődnek be mindennapi séták útvonalába. A szórakozóhelyeket nem írom, oda nem járunk… (kacsint).

A huszonegyedik század profiljába

Sorbán Csenge

Rémhírek, videók, statisztikák és folyamatosan frissülő Indexes rovatok egymásutánja érzéketlenné teszik a fogyasztót. A háború így a békében élő számára csak a napi rutin részévé válik. Több száz kilométer távolságban egy falu lemészárlása csak annyira válik valósággá, mint a különböző összeesküvés elméletek vagy a világvége riadók.

Magyar is lehetne

TESZT-Fecnik (Jami körzet)

Sorbán Csenge

 

Az előadás:

magyar is lehetne

az üzenet univerzális

Író van, dráma nincs

Milena Bogavac tehetségével rátette a pecsétjét a szövegreElkezdődött a válogatás a 2019-es TESZT-re


Az elmúlt hónapban több, mint 100 nevezés érkezett Kelet-Európából és a Balkán-régióból a 2019-es TESZT színházi fesztivál nyílt felhívására. A TESZT csapata elkezdte a jelentkezések elbírálását és a február 15. előtt értesíti a beválogatott produkciók alkotóit. A nyílt felhívásra nevezett előadásokon kívül a fesztivál végleges programjába más, a meghirdetett esztétikai és tematikai szempontoknak megfelelő produkciók is szereplnek majd. A TESZT tizenkettedik kiadása 2019. május 19. és 26. között kerül megrendezésre.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro