Blog 

Magány > csótány > vagány

Gyemese
 

Sietve érünk a Katonai Tiszti Kör előadótermébe. A játéktérben Mehdi Farajpour már fut, mintha velünk együtt futna, helyettünk futna, értünk futna. A KA-F-KA előadóművésze és egyben koreográfusa csak alsóneműt visel, teste egyre inkább verítéktől fénylik.

Nyolc per öt – napló 5. nap

Gyemese
 

Emesének lenni az Emesék között elég vicces. Egy-egy „Hallod Emese?” megszólítást követően vagy minden jelenlevő Emese válaszol („Monnyad!”, „Tessék!”?, „Milyen bajod van?”), vagy azt hiszi, hogy nem neki szól, és hallgat. Egyébként ez a visszásnak tűnő helyzet elég erőteljes hatással van a kommunikáció gyarapítására: a megszólítást követően ugyanis mindenki részéről szükséges a pontosítás, a körülményleírás és a jelzésértékű szemkontaktus (szúrós tekintettel ki, melyik, miért).

Tótferi

TESZT-Fecnik

Ősz Emese

 

Ki az a Tótferi?

Mikor babát várunk, olyanokra várunk, mint Tótferi.

Misztériumjáték.

Tomfairy? Miért? - Olyan nevet próbáltak találni ami hangzásban is talál.

Több előadás is készült a szövegből.

Mit keres Amerika ebben a történetben?

Fura duplafenekű álnaivitás, amit a legjobban a központi figura tudat velünk, nem fogja fel, mi történik vele, a szereplők részéről reflektálatlan, csak mi nézők röhögünk rajta.

Miért nem született meg Tótferi? – Van két gondolat: lehet fiú vagy lehet lány, ez alkalommal a fiú gondolata nem születik meg.

A fiú, aki lekéste a születését

Ősz Emese

 

Amikor megláttam a címet a műsorfüzetben azon kezdtem gondolkodni, vajon ki az a Tótferi?

Magyarázatok a tempus fugit-hoz

TESZT-Fecnik

Kelemen Roland

 

YouneedheadphonesbecausewespeakHungarian.

 

Csáki Judit: „Kik ezek az emberek, akiket a színpadon látunk?”

Puskás Panni: „Emberek, akik átlagembereket játszanak, akiket a társadalom elragad, megmozgat. Nehéz klasszikus narratívában beszélni egy táncelőadásról.”Elkezdődött a válogatás a 2019-es TESZT-re


Az elmúlt hónapban több, mint 100 nevezés érkezett Kelet-Európából és a Balkán-régióból a 2019-es TESZT színházi fesztivál nyílt felhívására. A TESZT csapata elkezdte a jelentkezések elbírálását és a február 15. előtt értesíti a beválogatott produkciók alkotóit. A nyílt felhívásra nevezett előadásokon kívül a fesztivál végleges programjába más, a meghirdetett esztétikai és tematikai szempontoknak megfelelő produkciók is szereplnek majd. A TESZT tizenkettedik kiadása 2019. május 19. és 26. között kerül megrendezésre.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro