Blog 

Az erőszakosztály

Kelemen Roland
 

Tadeusz Słobodzianek talán a legismertebb lengyel drámaíró Sławomir Mrożek után. A mi osztályunk című drámáját ezúttal Guelmino Sándor állította színpadra a tatabányai Jászai Mari Színház színészeivel. Az előadás hatalmas energiával tárja elénk az 1925-től napjainkig terjedő, tizennégy tanórába tömörített történelmet, melyben a lengyel-zsidó együttélés és konfliktus a vezérfonal.

Labirintusba kerültem

Fülöp Renáta

 

Egy mindent magában foglaló előadás és mégsem. Mindenkié, mégis senkié. Valós és valótlan. Az időt megbolygató, erőteljes mozgássorozatok egyvelege. Egy önmagát teljesen felforgató előadás.
 

Kafka, pontosabban Mehdi Farajpour „Ka-f-ka”-ja szabad értelmezése Franz Kafka világának, amelyben az önzetlenség, a fájdalom és a gondterheltség teljesen új értelmet kaphat minden egyes néző számára.

izgalmat ad, ki mit néz

TESZT-Fecnik (Táncos a sötétben)

Sorbán Csenge

 

a film színházszerű, az előadás filmszerű

musical műfaji kereteinek újragondolása

megmagyarázva a hirtelen éneklést és kötelező happy endet

a koreográfia az egyszerű ember elképzelése a musical világról

menetközben a videózással egy másfajta élő dolog születik

izgalmat ad, ki mit néz

marketingfogás: cél, hogy többször nézzük meg

DISCUSCHÖNS

A mi városunk

örökség

Arad – forró helyen lévő város

ugrások az időben

szerző iránti tisztelet

szimbolikus cselekvések hangok által

semmi a színpadon

díszlet(nem)szükség

a legjobb díszlet a színész

Arad-specifikum?

akkor is ha nem ismered, lehet a te városod

egyéni és társadalmi történetek

Istorie și istorie

ha kérdezik, mondd, hogy ez egy döntés volt!

Vlagyimir Majakovszkij írjon még 10 üzenetet a forradalomról!

Kovács Emese

 

Mit vegyek fel a forradalomra?
 

Száz éve talán lehetséges volt terepszínű ruhában, röpcédulákat osztogatva, véreres homlokkal kiáltozva forradalmat csinálni. Ez manapság nem így megy. A forradalmi dresscode legyen színes harisnya, még színesebb ruhácska, és virágos hajpánt fejfedőnek. Az előadás első részében a régi formáknak megfelelően láthatjuk a forradalmárokat. A lázadók egyre felfokozottabb állapotba kerülnek, majd felolvassák a Forradalom tíz üzenetét. Az előadásban ekkor hirtelen áramszünet lett, jelezve ezzel, hogy itt nincs semmi látnivaló, ezen a történésen nincs mit nézni.Elkezdődött a válogatás a 2019-es TESZT-re


Az elmúlt hónapban több, mint 100 nevezés érkezett Kelet-Európából és a Balkán-régióból a 2019-es TESZT színházi fesztivál nyílt felhívására. A TESZT csapata elkezdte a jelentkezések elbírálását és a február 15. előtt értesíti a beválogatott produkciók alkotóit. A nyílt felhívásra nevezett előadásokon kívül a fesztivál végleges programjába más, a meghirdetett esztétikai és tematikai szempontoknak megfelelő produkciók is szereplnek majd. A TESZT tizenkettedik kiadása 2019. május 19. és 26. között kerül megrendezésre.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro