Blog 

TESZT-Fecnik (QUEENDOM)

Kiss Krisztina

a feminizmus hullámai

megalkotni a világunkat

lerajzolni egymást meztelenül

rituálé – csapatilag átváltozni

beszélgetni és kapcsolódni

érzékenység

Nők és férfiak és nők

Kiss Krisztina
 

Hogyan épül fel egy emberben az énkép, legyen az nő vagy férfi? Természetesen (vagy nem természetesen) a másik nem által látott perspektíva hozzájárul az önmeghatározáshoz. Bár a Szabó Veronika nevével jegyzett előadás kiindulópontja, mint az a szakmai beszélgetésen is elhangzott, egy főként férfi-szemszögből megközelített női ábrázolás – azt gondolom, hogy inkább a „női” szemlélet érződik a megjelenített sztereotipikus karakterekben és szituációkban.

Macsó és olcsó

Kelemen Roland

 

Milyen egy igazi férfi? – e kérdés köré építi fel a Macho Men című előadást a kilencvenes évek elején született nyolc fiatal szerb férfi. Nem próbálnak nagy dolgokat mondani, csak minimális dramaturgiával közhelyeket helyeznek egymás után.

Kimerülés a majdnem-állapotban

Near Gone

Gyemese

 

A teret kétfelől fehér szegfűkötegek keretezik. A játéktérbe lassú léptekkel Katherina Radeva és Alister Lownie érkezik a nézőtér egy-egy székéről; ez a történet bármelyikünk története lehetne. Mosolygósak, szimpatikusak.

Kedves naplóm! - napló, 7.nap

Fülöp Renáta

 

Ezt a napot is kibírtuk, és megszámolva a kaja jegyeket, rádöbbentünk, hogy holnap vége. Vége az esti jó kis vircsaftoknak, a fekete poénoknak. Na de visszatérve. Szóval, mivel az esti ping-pong meccsek általában elnyúltak, így ismént későn vetődtünk haza. Ezért reggel kicsit nehezebb is volt felkelni.Elkezdődött a válogatás a 2019-es TESZT-re


Az elmúlt hónapban több, mint 100 nevezés érkezett Kelet-Európából és a Balkán-régióból a 2019-es TESZT színházi fesztivál nyílt felhívására. A TESZT csapata elkezdte a jelentkezések elbírálását és a február 15. előtt értesíti a beválogatott produkciók alkotóit. A nyílt felhívásra nevezett előadásokon kívül a fesztivál végleges programjába más, a meghirdetett esztétikai és tematikai szempontoknak megfelelő produkciók is szereplnek majd. A TESZT tizenkettedik kiadása 2019. május 19. és 26. között kerül megrendezésre.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro