Blog 

Egyszerű, de mégis nagyszerű?

Ősz Emese

 

A cím csak egy szó: Frame, ami magyarul képkeretet jelent. De mi lehet ebben a képkeretben? Egy nonverbális előadás, melynek időtartama 1 óra és 5 perc. Az előadást Edward Hopper képei ihlették, rövidke történetek emberekről, különböző helyzetekről.

Kifogyni az időből

Szabó Hanga

 

A Toula Limnaios koreografálta tempus fugit előadás kezdetén a játéktér elejét és végét levélsáv határolja. A látóterünket irányítva megteremt egy alaphangulatot. Majd sorra begördülnek a színészek, és arctalan tömeggé válnak.

A Zrenjanin margójára

Kovács Emese és Sorbán Csenge

 

Szocializmus

azt mondják, jobb volt, mint a kapitalizmus

és nem viccelnek az alkotók

itt a munkások a jófiúk

a kapitalisták a rosszfiúk

sírás, sír-ásás

a régi szép idők után!

kinyitni újra a bezárt gyárakat!

Tesztifeszti off

Ősz Mesi

 

Örömmel jelentem, hogy pénteki naplóbejegyzésem óta javult a helyzet! Megnyugtatok mindenkit, a pincérek azután a kedves kis baki után nem késtek olyan sokat, sőt. A levest még kanalaztuk, amikor az asztal már pakolva volt a desszertekkel is. (Most húzhatja mindenki az orrát, hogy ezeknek a teatrológus tanoncoknak semmi nem tetszik, holott ezt meg kell érteni, én csak valami vicceset akartam írni – ami lehet, hogy másnak nem lesz az, ami szomorú, de nem biztos, hogy az baj).

(ennek a fecninek nem tudok címet adni)

TESZT-Fecnik (Coming out. Homage to P. P. Pasolini)

Kelemen Roland

 

„Minden előadást digitális világban képzelünk el. A világ digitális.”Elkezdődött a válogatás a 2019-es TESZT-re


Az elmúlt hónapban több, mint 100 nevezés érkezett Kelet-Európából és a Balkán-régióból a 2019-es TESZT színházi fesztivál nyílt felhívására. A TESZT csapata elkezdte a jelentkezések elbírálását és a február 15. előtt értesíti a beválogatott produkciók alkotóit. A nyílt felhívásra nevezett előadásokon kívül a fesztivál végleges programjába más, a meghirdetett esztétikai és tematikai szempontoknak megfelelő produkciók is szereplnek majd. A TESZT tizenkettedik kiadása 2019. május 19. és 26. között kerül megrendezésre.

TÁMOGATÓK

MÉDIAPARTNEREK

SZERVEZŐ300077 Temesvár, Románia
Alba Iulia utca 2. szám
Tel.: 0256 434 814
Fax: 0256 494 029

www.tm-t.ro
www.teszt.ro
E-mail: info@teszt.ro